Feminine Flow Yoga

Feminine flow & hormoonyoga

Dinah Rodrigues heeft een methode ontwikkeld waarbij bepaalde asana’s/houdingen, ademhalingstechnieken en een specifieke energiegeleiding kunnen bijdragen tot het verminderen van bepaalde klachten, die veroorzaakt worden door de hormoonschommelingen in ons lichaam. Het beoefenen van deze oefeningen is niet alleen effectief tijdens de peri-menopause of menopauze maar ook al in de periode wanneer we ons nog in onze normale cyclus bevinden. Hierdoor zorgen we  ervoor dat we  meer in contact en balans blijven met onze hormonen.

Tijdens deze nieuwe fase voorafgaand aan de menopause, krijgen vrouwen ook vaak te maken met onaangename klachten zoals opvliegers, slapeloosheid, prikkelbaarheid, vermoeidheid, baarmoederverzakking,…..

Deze oefeningen dragen er ook toe bij dat de bekkenbodemspieren steviger worden, waardoor veel klachten die hiermee te maken hebben kunnen voorkomen of verholpen worden.

Ook zorgen vloeiende zachte energetische oefeningen  voor toename van vitaliteit en brengen de samenwerking van de hormoonklieren weer in evenwicht.

Via Tao yin oefeningen zorgen we voor een vitale psoasspier en gezonde wervelkolom, wat belangrijk is voor het gehele lichaam.

Energie van nieren en hart, water en vuur worden in balans gebracht door de juiste combinatie van oefeningen, ademhaling en meditatie.  Tao – Yin wordt daarom ook meditatie in beweging genoemd.

Tijdens deze sessies  wordt er ook voldoende aandacht besteed aan relaxatie, visualisaties, yoga nidra, pranayama…..kortom alles waar een vrouw blij van wordt en gaat stralen.

Je gaat een grote innerlijke tevredenheid ervaren en je zelfvertrouwen krijgt een boost. Je wordt je meer bewust van de kracht van je lichaam en je voelt dat je als vrouw in elke fase van je leven, krachtig en zelfbewust kan zijn.